De trend van 2016: een refurbished iPhone

Het is al een paar jaar mogelijk, maar sinds dit jaar is het pas echt populair: het kopen van een refurbished iPhone. Ondanks dat het door de jaren heen populaider is geworden, weten veel mensen nog niet wat een refurbished iPhone is. Wij leggen in dit artikel daarom uit wat een refurbished iPhone is en welke modellen er beschikbaar zijn. Omdat een refurbished iPhone vaak verward wordt met een tweedehands iPhone, leggen wij ook uit wat het verschil is tussen een refurbished iPhone en een tweedehands iPhone.

Refurbished iPhone

Een refurbished iPhone is een iPhone die volledig gereviseerd is. De refurbished telefoon is als tweedehands toestel ingeleverd en is vervolgens omgetoverd tot een nieuwe telefoon. Dit doordat er allerlei onderdelen vervangen worden. De iPhone wordt gereviseerd met originele Apple onderdelen. De telefoon behoudt de kwaliteit van Apple. De behuizing vervangen is, wat ervoor zorgt dat de telefoon krasvrij is. Ook de batterij wordt vervangen, waardoor de telefoon weer een goede accuduur heeft. De knoppen worden gecontroleerd op mankementen en schoongemaakt. De telefoon wordt ook nog teruggezet naar de fabrieksinstellingen en voorzien van de nieuwste software.

Refurbished iPhone modellen

Er zijn verschillende iPhone modellen als refurbished verkrijgbaar. De iPhone 4, 4S, 5C, 5, 5S en de 6 zijn als refurbished iPhone leverbaar. De specificaties van de refurbished modellen blijven hetzelfde als die van een nieuwe telefoon. Er wordt namelijk niets aan deze specificaties gedaan. Aan de kleur en het opslaggeheugen verandert ook niets.

Tweedehands vs refurbished

Een tweedehands iPhone is een telefoon waaraan niets wordt veranderd. Je koopt de telefoon in de huidige staat van een particulier of bedrijf. De telefoon heeft gebruikssporen en er kunnen ook krassen op zitten. De accu is in de jaren ook slechter geworden en gaat hierdoor minder lang mee. Een refurbished iPhone heeft dit allemaal niet. Een refurbished iPhone is weer helemaal nieuw en heeft geen gebruikssporen of krassen. Ook de batterij gaat niet minder lang mee, want deze is vervangen.