Een iPhone zonder abonnement aanschaffen

Er worden tegenwoordig genoeg iPhones aangeboden in combinatie met een abonnement. Hoe langer de looptijd van het abonnement, hoe goedkoper het toestel is. Maar toch vindt niet iedereen een abonnement even prettig, voor de mensen die liever geen abonnement bij hun iPhone willen hebben, zijn er herlaadkaarten.

Prepaid simkaarten ofwel herlaadkaarten zijn er in veel verschillende soorten. De kosten van je telefoongebruik heb je dan volledig zelf in de hand, als je bundel namelijk op is komen er namelijk geen onverwachte hoge kosten bij. Bij een abonnement betaal je namelijk bij de meeste providers erg veel als je buiten je bundel gaat. Bij een herlaadkaart kun je kiezen voor een bundel met veel data en weinig belminuten of andersom. Er zijn ook veel bundels van een bepaald bedrag, maar waarbij je data, belminuten en sms’jes hebt. Per bericht, gesprek of mb gaat er dan tegoed vanaf, totdat de kaart helemaal leeg is.

iPhones zijn, als je ze loskoopt erg duur. Je kan er ook voor kiezen om een tweedehands of refurbished iPhone te kopen, deze zijn namelijk vaak voor minder dan de helft van de nieuwprijs te verkrijgen. Ook een nieuw toestel is in combinatie met een prepaid simkaart een stuk goedkoper dan een toestel met een abonnement. Als je een abonnement afsluit betaal je meestal een los bedrag voor het toestel en maandelijks extra kosten voor je telefoon bovenop de kosten van je databundel. Daarnaast zit je bij een prepaid simkaart nergens aan vast, zo kan je altijd kiezen voor de voordeligste provider. Het is wel belangrijk dat je een inzicht hebt in je telefoon en internet verbruik, als je dit hebt kun je namelijk gelijk een bundel op maat aanschaffen. Zo betaal je nooit teveel voor het gebruik van je mobiele telefoon en heb je alles zelf in de hand.