Redenen waarom je je smartphone los moet aanschaffen

Als je van plan bent om een nieuwe telefoon te gaan aanschaffen, moet je de keuze maken of je deze in combinatie met een abonnement gaat aanschaffen of loskoopt. Er zijn diverse providers die mobiele telefoonabonnementen in combinatie met een toestel aanbieden. Zo een abonnement is ideaal voor mensen die maandelijks een hoger bedrag kunnen missen voor telefoon kosten.

Voor de mensen die juist minder per maand willen betalen, is het handiger om het toestel los aan te schaffen. Een los toestel in combinatie met een sim-only abonnement, is vaak een stuk goedkoper dan een abonnement met een smartphone daarbij. Dit komt doordat de prijs van je smartphone verwerk wordt in je abonnementskosten. Hierdoor heb je minder inzicht in de kosten die je maandelijks betaald voor je nieuwe mobiele telefoon. Bij nieuwe smartphones moet je vaak naast de maandelijkse kosten, ook een aanbetaling doen. Het bedrag dat je uiteindelijk kwijt bent aan de aanbetaling en de extra kosten die je maandelijks bovenop je bundel krijgt, ligt een stuk hoger dan als je het toestel los zou aanschaffen.

Als je een smartphone los aanschaft, ben je daar in één keer veel geld aan kwijt. Het voordeel is wel dat je maandelijks veel minder geld kwijt bent aan abonnementskosten en dat je in totaal ook minder geld kwijt bent voor dezelfde bundel en telefoon. Smartphones die je in combinatie met een abonnement aanschaft, zijn ook bijna nooit simlockvrij, daardoor werkt de telefoon niet als je er een simkaart van een andere netwerkaanbieder in doet. Telefoons die je los koopt hebben meestal geen simlock en zijn dus vrij te gebruiken met simkaarten van alle providers. Aan het simlockvrij maken van een telefoon ben je namelijk ook extra kosten kwijt. Het aanschaffen van een los toestel is een grote investering, maar zal uiteindelijk een stuk voordeliger zijn dan een smartphone in combinatie met een abonnement.