Apple breekt alle records in het vierde kwartaal

Analist Ming-Chi Kuo verwacht dat Apple in het vierde kwartaal van 2014 maar liefst 71,5 miljoen iPhones zal verschepen. De betrouwbare analist van KGI Securities heeft een rapport gepresenteerd aan investeerders. In dit bijzonder waardevolle rapport heeft Ming-Chi Kuo geschreven dat hij verwacht dat Apple alle verkooprecords zal gaan verbreken in het vierde kwartaal. Exact een jaar geleden verkocht Apple in het vierde kwartaal 51 miljoen iPhones, maar volgens Ming-Chi Kuo wordt dit aantal met gemak overtroffen. De stijging van 20,5 miljoen exemplaren heeft allemaal te maken met de komst van iPhone 6 en iPhone 6 Plus. Kuo verwacht dat Apple in het vierde kwartaal maar liefst 41,6 miljoen exemplaren van iPhone 6 zal verkopen. Woont u in België en wilt u een iPhone 6 Plus kopen? Kijk dan op de iPhone 6 website iPhone6.be!

Verkoopaantallen hadden nog veel hoger kunnen worden

De iPhone 6 Plus kampt al vanaf het begin met leveringsproblemen. Apple had totaal niet voorzien dat de iPhone met 5,5 inch beeldscherm zo immens populair zou gaan worden. Al vla na de release bleken de productie aantallen tussen de iPhone 6 en iPhone 6 Plus niet in verhouding waardoor de levertijd van iPhone 6 Plus opliep naar wel 4 weken. Nu Apple de productie aantallen van iPhone 6 en iPhone 6 Plus bij heeft gesteld en de iPhone 6 Plus weer beter leverbaar is verwacht Ming-Chi Kuo dat Apple in het vierde kwartaal 15,1 miljoen exemplaren gaat verkopen van iPhone 6 Plus. De analist meld tevens dat Apple nog veel meer iPhones had kunnen verkopen als de leveringsproblemen bij iPhone 6 Plus uitgebleven waren.

iPhone 5s en iPhone 5c ook nog steeds goed verkocht

In het rapport van analist Ming-Chi Kuo staan ook de verkoopaantallen vermeld van de iPhone 5s en iPhone 5c. De analist verwacht dat Apple nog ongeveer 4,3 miljoen toestellen van iPhone 5c zal gaan verkopen en nog 8,8 miljoen toestellen van iPhone 5s. Als Apple inderdaad het aantal van 71,5 miljoen exemplaren haalt verbreekt de Amerikaanse multinational zijn eigen record van vorig jaar dat stond op 51 miljoen exemplaren.

Apple doneert een deel van de winst aan goed doel

Het succes van de iPhone 6 en iPhone 6 Plus draagt natuurlijk bij aan de toename van de winst. Nu heeft Apple bekend gemaakt dat ze een deel van de gemaakte winst gaan doneren aan een goed doel. Het goede doel dat een deel van de winst van Apple mag bijschrijven is het Aids-fonds. Op 1 december is het weer Wereld Aids-dag, en op deze dag wordt de bestrijding van Aids extra in de schijnwerpers gezet. Nog steeds sterven heel veel mensen in ontwikkelingslanden aan Aids en met het geld dat Apple gaat doneren kunnen er weer onderzoeken en mensen geholpen worden die Aids hebben. Hoeveel Apple doneert aan het Aids-fonds is niet bekend.