Apple Watch

9 september 2014 was het eindelijk zo ver: samen met de iPhone 6 en de iPhone 6 Plus werd de Apple Watch gepresenteerd. Veel mensen hadden verwacht dat het de iWatch genoemd zou worden, maar Apple koos toch voor de naam Apple Watch. Wat is de Apple Watch precies en wat zijn de mogelijkheden van de smartwatch?

Waarom zou je de Apple Watch kopen?

Begin 2015 kan men de Apple Watch kopen. Omdat het merkje Apple erop staat zullen veel mensen hem direct kopen. Voor de mensen die er toch nog even over willen nadenken hebben wij de functionaliteiten op een rij gezet. Wat kun je er precies mee en waarom zou je de Apple Watch eigenlijk kopen?

– Het design is mooi. Dat kennen we wel van Apple. Het rechthoekige design met toch ronde hoeken past mooi om iedere pols.

– De Apple Watch draait op iOS. Het meest intuïtieve besturingssysteem ter wereld is nu dus ook op een smartwatch verkrijgbaar. Dat was nog niet eerder.

Siri is ingebouwd in de smartwatch. Siri is nog niet in het Nederlands verkrijgbaar maar Apple heeft wel al een vacature opgevuld om de Nederlandse Siri te ontwikkelen. Engelstaligen vinden dat de Engelse Siri erg goed werkt, beter dan de concurrenten van Samsung en Windows. Als de Nederlandse Siri op de markt komt, heb je dus waarschijnlijk de beschikking over de smartwatch met de beste spraakbesturing die er is. De smartwatch wordt draadloos opgeladen. Dit werkt met magnetisme. Of het echt goed werkt is natuurlijk nog de vraag, maar cool is het in ieder geval wel!

Functionaliteiten

De Apple Watch heeft een vereiste om hem te laten werken; hij moet in verbinding staan met een iPhone 5 of een nieuwere versie. Wat heb je er dan aan? Er komen niet alleen notificaties van apps op binnen, je kunt ook spraakgestuurde opdrachten geven, SMS’jes en iMessages ontvangen en er zit een hartritmemeter op. Verder staan er een aantal standaard apps op zoals Maps, Twitter en de besturing voor de muziekspeler op de iPhone. Je ziet het al, de Apple Watch werkt vooral als een verlengstuk van je iPhone. Een nadeeltje kleeft daar wel aan: als je iPhone op is dan zal de smartwatch van Apple ook niet meer werken.. Desondanks is het een erg gaaf ding. Mensen die van gadgets houden moeten de Apple Watch absoluut kopen! De prijs van het apparaat zal waarschijnlijk om en nabij de €350 liggen.