Apple’s nieuwe iPhone, debuteert 9 september

De dag waarop we allemaal met smart zitten te wachten komt steeds dichterbij. 9 september aanstaande heeft Apple volgens ingewijden een evenement gepland om de nieuwe iPhone te presenteren. De laatste weken komt er steeds meer duidelijkheid over het mogelijke design en de te verwachten specificaties. Maar zolang Apple zelf niets officieel bekend heeft gemaakt is het allerminst zeker hoe de nieuwe iPhone eruit komt te zien en wat de specificaties van het toestel zullen worden. En het is allerminst zeker welke naam de nieuwe modellen krijgen, nu Apple hoogstwaarschijnlijk met twee premium toestellen op de markt komt. Op deze website kunt u het laatste nieuws volgen omtrent de iPhone 6!

Twee premium toestellen

Vanaf de eerste dag dat de geruchten met betrekking tot Apple’s nieuwe smartphone vorm begonnen te krijgen werd er van meet af aan geopperd dat Apple niet één maar twee nieuwe premium toestellen op de markt zal brengen. Naast de opvolger van de iPhone 5s zou Apple volgens diverse geruchten ook een phablet op de markt brengen, die moet concurreren met de grotere smartphones van bijvoorbeeld Samsung, HTC, LG en Sony.

De directe opvolger van de iPhone 5s zou naar verluid een 4,7 inch beeldscherm hebben. De phablet iPhone zal naar verluid een 5,5 inch beeldscherm krijgen. Beide toestellen zijn aanzienlijk groter dan de huidige iPhone generaties. De iPhone 5s heeft ‘slechts’ een 4 inch beeldscherm en doordat de vraag naar grote beeldschermen toeneemt heeft Apple besloten om nu in te stappen in de vraag naar grote beeldschermen. In een interne presentatie binnen Apple is duidelijk geworden dat Apple al langer wist dat de vraag naar grote beeldschermen toe zou nemen maar ze hier nog niet op in hebben gespeeld om eerst een goed beeld te krijgen of consumenten warm zouden gaan lopen voor de grotere beeldschermen.

Verschillende benamingen genoemd voor de nieuwe toestellen

Nu Apple met twee premium toestellen op de markt komt wordt er druk gespeculeerd over de benaming van de nieuwe toestellen. Het lijkt erop dat Apple de smartphone met 4,7 inch beeldscherm de iPhone 6 als naam zal geven. Hierbij houdt Apple vast aan de nummering zoals het Amerikaanse technologie bedrijf vanaf de eerste iPhone in 2007 heeft gehanteerd. De nieuwe 5,5 inch iPhone, werd bij de eerste geruchten getipt als gewoon iPhone 6 maar nu de release datum steeds dichterbij komt duiken er verschillende benamingen op voor dit nieuwe model van de iPhone. In het geruchtencircuit wordt er geopperd dat dit model naar alle waarschijnlijkheid de benaming iPhone 6l zal krijgen. Een andere benaming voor het model met 5,5 inch beeldscherm is de iPhone Air.

Als de geruchten waar zijn dat Apple twee verschillende premium iPhones op 9 september gaat presenteren, zou op deze dag ook bekend gemaakt worden welke benamingen de juiste zijn voor de nieuwe modellen.

Update:

Op de Franse website nowhereelse.fr zijn twee foto’s opgedoken met mogelijk de handleiding voor de iPhone 6. Het blijkt te gaan om de handleiding voor de iPhone met 4,7 inch beeldscherm. Op de handleiding is duidelijk te zien dat de iPhone 6 gepresenteerd gaat worden op 9 september 2014 op het tijdstip 09:41 uur.

Massaproductie gestart voor de iPhone 6

Begin augustus zijn de verschillende fabrikanten die onderdelen produceren voor de nieuwe iPhone begonnen met de massaproductie. En zoals het betaamt duiken er dan her en der foto’s op van het toestel zelf. Er zijn nu wederom foto’s naar buiten gelekt, maar of het hier de echte iPhone 6 betreft is niet met zekerheid te zeggen. Waarom wij dit niet met zekerheid kunnen melden is omdat het toestel al veelvuldig opgedoken is als kloon. Op de Chinese markt is namelijk de ‘iPhone 6’ al verkrijgbaar in een kloon. Het toestel lijkt sprekend op hoe de nieuwe iPhone uitgemeten wordt in de media maar het is niet een officieel Apple product.

Zodra de massaproductie aanvangt duiken er niet alleen foto’s op, er komen ook verhalen in de wereld dat de iPhone 6 vertraging zal oplopen en dat het maar de vraag is of Apple straks wel aan de vraag kan voldoen door de ontstane productieproblemen. Het lijkt erop dat dit allemaal een storm in een glas water is want dit soort verhalen steken altijd de kop op zodra een grote release er aan zit te komen. Mochten er daadwerkelijk productieproblemen zijn bij de productie van de nieuwe iPhone, dan is het wel denkbaar dat Apple het toestel niet wereldwijd released maar in fasen zoals dit ook met de andere generaties het geval was. Mocht Apple wederom de release opsplitsen in verschillende fasen dan zal het toestel bij de tweede levering pas in Nederland verkrijgbaar worden.