De smartphone die de wereld veranderde 

De naam iPhone is door de jaren heen gebruikt voor verschillende producten, maar waar iedereen de naam echt van kent is de smartphone die Apple produceert. Apple lanceerde de eerste iPhone in 2007. De komst van de iPhone heeft enorm veel te weeg gebracht in de wereld want door de komst van de iPhone werd het gebruik van touchscreens ineens extreem populair. Terwijl de hele wereld ineens een touchscreen mobiele telefoon wilde hebben werd voorafgaand door analisten en deskundigen gesteld dat een touchscreen mobiele telefoon geen lang leven zou hebben. Er werd in 2007 gesteld dat Apple met de iPhone een eenmalig succes in handen had. Nu enkele jaren later is duidelijk dat Apple de telecom markt volledig op de kop heeft gezet en trendsetter is in innovatie.

Op 9 januari 2007 werd de iPhone 2G officieel uitgebracht en pas anderhalf jaar later kwam Apple met een opvolger van de succesvolle iPhone 2G. De ontwikkelingen qua technologie bij mobiele telefoons is bijna niet bij te houden want zoals het betaamt bij mobiele telefoons produceert Apple ieder jaar een nieuw toestel. De meest succesvolle iPhone tot dusver is de iPhone 4s, maar dit heeft voornamelijk te maken met het verloop van mobiele telefoon abonnementen. Apple staat bekend om het strakke design van de iPhone en de mobiele telefoon gaat pas de markt op als iedereen binnen Apple 100 procent overtuigd is van het toestel.

De smartphone van Apple is inmiddels extreem populair dat er bij iedere release al dagen van te voren rijen klanten voor de deur van een Apple Store liggen om zo als één van de eerste de nieuwe iPhone te bemachtigen. De iPhone is altijd innovatief en dat spreekt een grote doelgroep aan. Door ieder jaar vernieuwd te zijn weet Apple klanten te behouden en nieuwe klanten aan te trekken. Volgens bijna alle gebruikers van de iPhone geldt dat wanneer je eenmaal een iPhone hebt gehad je nooit meer een andere smartphone wilt hebben.

Voor het eerst in de geschiedenis van Apple presenteerde Apple twee nieuwe toestellen

Vanaf 2007 presenteerde Apple jaarlijks één keer een nieuw toestel, maar in 2013 presenteerde Apple niet één maar  twee nieuwe iPhone modellen. Het was voor de eerste keer in de geschiedenis dat Apple dit deed en waarschijnlijk kunnen we vanaf 2013 ieder jaar twee nieuwe modellen verwachten. Apple presenteerde in september 2013 naast een nieuw vlaggenschip ook een goedkopere iPhone. Al langere tijd opperen critici dat Apple toe is aan een goedkope iPhone maar hier wil Apple niet aan, want ze willen ten alle tijden kwaliteit garanderen. Toch koos het Amerikaanse technologie bedrijf ervoor om een goedkopere iPhone op de markt te brengen, het werd de iPhone 5c. Het toestel heeft al het goede van de iPhone 5, het heeft alleen geen metalen behuizing maar een plastic behuizing. Tijdens de presentatie ging alle aandacht niet uit naar de iPhone 5c maar naar het vlaggenschip de iPhone 5s. Dit toestel is wederom revolutionair en de consumenten lagen wederom dagen lang voor de deur van Apple Stores om als eerste de iPhone 5s te bemachtigen. Het unieke aan de iPhone 5s is dat het toestel als eerste in de wereld een vingerafdruksensor heeft, genaamd Touch ID en het heeft als eerste smartphone een A7 64 bit architectuur processor. Dit belooft nog wat voor de toekomstige smartphones die Apple gaat produceren onder de naam iPhone.

Binnenkort verwachten we wederom een nieuwe iPhone 

Het is alweer bijna een jaar geleden dat Apple de iPhone 5s gepresenteerd heeft en het is hierdoor tijd geworden voor de opvolger. Al direct nadat de iPhone 5s gepresenteerd was kwamen de eerste geruchten met betrekking tot een nieuwe iPhone al binnen stromen. De geruchten werden met de maand hardnekkiger, en ondanks dat meer dan de helft van de geruchten rechtstreeks naar de prullenbak verwezen kunnen worden zijn er ook een aantal opmerkelijke geruchten en speculaties die veronderstellen dat Apple dit jaar met niet één maar met twee nieuwe premium toestellen komt.

Het zal gaan om een iPhone met een beeldscherm formaat van 4,7 inch en een exemplaar met een beeldscherm formaat van 5,5 inch. Het design van het toestel blijft ongeveer in takt al wordt het toestel dunner door afgeronde randen in plaats van rechte randen. Een ander belangrijk gerucht die ik jullie niet wil onthouden is dat de nieuwe iPhone waarschijnlijk een saffieren scherm krijgt. Saffier is duurzaam en extreem hard waardoor krassen en barsten nauwelijks kans hebben.

9 september aanstaande heeft Apple volgens ingewijden een iPhone evenement gepland waar de nieuwe iPhone gepresenteerd gaat worden. Naast de presentatie van de nieuwe iPhone zal Apple tijdens dit evenement ook de langverwachte iWatch presenteren. De iWatch zou je draadloos kunnen koppelen aan de iPhone en in combinatie met de nieuwe health app in iOS 8 kun je dan je gezondheid in de gaten houden en trainingsschema’s opzetten.