Eindelijk de nieuwe iPhone is verkrijgbaar!

De verwachtingen waren hooggespannen toen Apple exact een week geleden de nieuwe iPhones lanceerde. De hooggespannen verwachtingen werden allemaal ingewilligd en de aanwezigen in het Flinter Center te Cupertino applaudisseerden massaal toen CEO Tim Cook de iPhone 6 en iPhone 6 Plus officieel bekend maakte. Helaas heeft Apple er wederom voor gekozen om de iPhone 6 en iPhone 6 Plus niet wereldwijd in één keer te releasen maar in meerdere keren. Zoals ook bij voorgaande releases zit Nederland niet bij de eerste uitlevering van de nieuwe iPhones.

Iphone 6 en iPhone 6 Plus als eerst verkrijgbaar in onder andere Duitsland

Apple heeft 9 landen geselecteerd voor de eerste release. Hierbij zit onder andere Duitsland, Verenigde Staten en het Verenigd Koninkrijk. Consumenten uit de 9 geselecteerde landen hadden al op 12 september de mogelijkheid om de één van de twee nieuwe iPhone modellen voor te bestellen. De eerste uitlevering zal echter vrijdag 19 september aanstaande zijn. Nu blijkt dat er ontzettend veel pre-orders gemaakt zijn, dat het niet eens zeker is dat alle pre-orders aanstaande vrijdag al uitgeleverd kunnen worden. Apple heeft bekend gemaakt dat het in het eerste weekend al meer dan 4 miljoen pre-orders heeft ontvangen en dit aantal ligt velen malen hoger dan bij de release van de iPhone 5. Bij de release van de iPhone 5 werden maar 2 miljoen pre-orders geplaatst.

Vrijdag 19 september kan Nederland de nieuwe iPhone bestellen

Nederland zit bij de tweede levering van de iPhone 6 en iPhone 6 Plus. Nederlandse consumenten die de nieuwe iPhone willen kunnen het toestel vanaf vrijdag 19 september bestellen middels een pre-order. Doordat Apple door de eerste voorraad heen is, is het nog maar de vraag of Apple kan voldoen aan de vraag naar de nieuwe iPhones. 

Apple heeft tevens gemeld dat vooral de iPhone 6 Plus enorm intrek is. Het toestel met 5,5 inch display is nu al nergens meer te verkrijgen, terwijl de iPhone 6 met 4,7 inch display nog volop leverbaar is. Apple heeft niet gemeld of dit aan de productie aantallen ligt want bronnen melden dat Apple een begroting heeft gemaakt voor 2014 waarbij ze uitgaan van 60 miljoen verkochte aantallen van de iPhone 6 en slechts 15 miljoen verkochte aantallen van de iPhone 6 Plus. Als dit het geval is zal iedereen die de iPhone 6 Plus wil hebben langer moeten wachten tot het toestel geleverd wordt dan wanneer de iPhone 6 besteld wordt.