iPhone 5c in vijf prachtige kleuren verkrijgbaar 

Eigenlijk is de iPhone 5c een iPhone 5 in een nieuw jasje. Het nieuwe toestel van Apple is een goedkopere iPhone doordat het een plastic frame heeft in plaats van een aluminium frame. Doordat het toestel een plastic frame heeft is Apple instaat geweest om kleur toe te voegen aan de iPhone 5c. Het nieuwe toestel is verkrijgbaar in vijf verschillende kleuren: groen, blauw, geel, roze en wit.

Het toestel maakt gebruik van dezelfde A6 processor en dezelfde cameralens als de iPhone 5. Toch is het toestel niet helemaal gelijkwaardig aan de iPhone 5, want Apple heeft diverse onderdelen een upgrade gegeven zoals de front facing camera en de ondersteuning voor 4G.

Apple lanceerde de goedkopere iPhone gelijktijdig met de iPhone 5s. De iPhone 5s is voor een jaar lang het vlaggenschip van Apple en de iPhone 5c is juist bedoelt om nieuwe gebruikers te trekken naar het iOS platform. Vrijdag 25 oktober 2013 was de iPhone 5c eindelijk verkrijgbaar, maar ondanks dat het een goedkopere iPhone betreft bleef het gewenste succes achterwege. De iPhone 5s heeft alle aandacht opgeëist en hierdoor werd de iPhone 5c onterecht ondergesneeuwd.

Tijdens de release werd duidelijk dat de iPhone 5c in twee verschillende modellen op de markt kwam. Je had de keuze uit een 16GB iPhone 5c en een 32GB exemplaar. De verkoopprijs voor de iPhone 5c begon bij 599 euro en dat is maar liefst 100 euro goedkoper dan de iPhone 5s en hierdoor werd er aanvankelijk gedacht dat de iPhone 5c een succes zou worden. Nu hebben consumenten met een kleine beurs ook de mogelijkheid om in het bezit te komen van een begeerde iPhone.

De iPhone 5c is namelijk zonder mobiel telefoon abonnement vriendelijk geprijsd en met mobiel telefoon abonnement is het toestel zelfs gratis te krijgen. Nu hoor ik je denken een los toestel vriendelijk geprijsd? Ja, een iPhone met een verkoopprijs vanaf 599 euro is vriendelijk geprijsd want de iPhone 5s is vanaf 699 euro verkrijgbaar.

Apple zit met overvloedige voorraad van de iPhone 5c

CEO Tim Cook presenteerde in het vierde kwartaal van 2014 de winstcijfers van het Amerikaanse technologie bedrijf. Alles wees erop dat de iPhone 5s een enorm succes is maar dat de onder besneeuwde iPhone 5c minder goed verkocht werd dan aanvankelijk gedacht werd. Apple zit met overvloedige voorraad van de iPhone 5c want het bedrijf heeft de vraag van de consument naar dit product onderschat. Aanvankelijk werd verwacht dat de iPhone 5c ook een succes zou worden maar de consumenten grepen massaal naar de iPhone 5s omdat dit toestel vernieuwd is. Ondanks dat de goedkopere iPhone gelijkwaardig en zelfs beter is dan de iPhone 5 bleef de verkoop achter en dat is grotendeels te danken aan het feit dat de iPhone 5c geen Touch ID heeft en de iPhone 5s wel.

Door de tegenvallende verkopen van de iPhone 5c introduceerde Apple in maart van dit jaar de iPhone 5c met 8GB interne opslagcapaciteit. Deze versie van de iPhone 5c is nog goedkoper geprijsd als de 16GB versie. De iPhone 5c 8GB is verkrijgbaar voor 549 euro en hiermee zou Apple de overvloedige voorraad mee willen weg werken. In eerste instantie was de iPhone 5c alleen beschikbaar in het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk, Duitsland, Australië en China. In april heeft Apple besloten om de 8GB versie ook uit te brengen in 16 andere Europese landen waaronder Nederland.

iPhone 5c versus iPhone 5s

Met de introductie van de iPhone 5c en iPhone 5s, heeft Apple besloten om de productie van de iPhone 5 te stoppen en de iPhone 4s  te behouden als het instapmodel. Bij het maken van een juiste beslissing hangt de keuze vooral af van de financiële mogelijkheden en hoe belangrijk je de iPhone vindt.

De keuze voor een iPhone is een persoonlijke keuze, maar als je up to date wilt blijven en er zeker van wilt zijn dat je al je dagelijkse taken kunt uitvoeren met iPhone, dan kun je beter kiezen voor de iPhone 5s. Dit toestel is voorzien van de nieuwste technologie, heeft een vingerafdruk scanner en de camera functie is sterk verbeterd.

De iPhone 5c is gebaseerd op de technologie van de iPhone 5, maar met vernieuwing in bepaalde aspecten. De iPhone 5c heeft net als de iPhone 5s een 4 inch beeldscherm en de technologie moet ervoor zorgen dat het toestel ook in de toekomst nog dienst kan doen. Doordat de iPhone 5c maar liefst 150 euro goedkoper is dan de iPhone 5s is dit de beste keuze als je gaat voor de prijs.