iPhone 6 meest besproken smartphone van 2014

iPhone liefhebbers hebben er weer een jaar wachten opzitten. Voor veel van de iPhone fans is september een net zo’n spannende maand als december dit is voor jonge kinderen. 9 september 2014 was eindelijk de dag aangebroken, de dag die je wist dat er zou gaan komen, de nieuwe iPhone werd gelanceerd in het Flinter Center te Cupertino.

Eigenlijk wist iedere Apple en iPhone fan die de geruchten op de voet volgde precies wat ze te wachten stond. Toch is het allerminst zeker dat de geruchten de waarheid zijn. In dit geval bleek dat de geruchten het meestal bij het rechte eind hadden. Het enige gerucht wat rechtstreeks naar de prullenbak kon was dat de nieuwe iPhones voorzien waren van een saffier kristal display. Op deze website leest u alles over de iPhone 6 Plus!

Onderdelen en specificaties massaal vroegtijdig gelekt

Doorgaans weet Apple nieuwe producten enorm goed geheim te houden maar in de huidige digitale samenleving is het bijna onmogelijk dat medewerkers waar de nieuwe iPhones geproduceerd worden geen afbeeldingen naar buiten brengen. Daarnaast wordt er al langere tijd geopperd dat het lekken van gegevens bewust door fabrikanten word gedaan om ruchtbaarheid te geven aan een nieuw product.

Ondanks dat de geruchten telkens enorm in de buurt zaten van de nieuwe iPhones, is een speciaal georganiseerd evenement extra spannend want komt Apple wel echt met nieuwe producten en zo ja met wat? Dit jaar kwam Apple niet met één nieuwe iPhone maar met twee nieuwe iPhones. In de geruchten werd er al gesproken over een 4,7 inch model en een 5,5 inch model en deze geruchten hadden het bij het rechter eind.

iPhone 6 en ……….

Het was over het algemeen bekend dat Apple met de iPhone 6 zou gaan komen maar in bijna geen enkel gerucht werd er gerept over de benaming van de grotere iPhone 6. Nu is bekend dat het toestel met 5,5 inch beeldscherm door het leven zal gaan als de iPhone 6 Plus. Het toestel heeft niet alleen een groter scherm, het heeft ook een betere schermresolutie van 1920 bij 1080 pixels. Beide nieuwe iPhones hebben een nieuw display namelijk een Retina HD Display maar de schermresolutie van de iPhone 6 Plus is aanzienlijk hoger dan de schermresolutie van de iPhone 6.

Niet één maar twee keuzes

Als je aan het wachten was op de nieuwe iPhone, dan heb je nu de keuze uit niet één maar twee nieuwe iPhones. Beide nieuwe toestellen zijn gelijkwaardig, alleen heeft de iPhone 6 Plus een groter beeldscherm, hogere schermresolutie en optische beeldstabilisatie (OIS). Sommige consumenten zullen de iPhone 6 Plus te groot vinden en zij zullen dan compromissen moeten maken op het genoemde en kiezen voor de iPhone 6.