iPhone 6 Plus meest gewild

Het is nu een week geleden dat Apple haar nieuwe producten lanceerde en alle aandacht ging natuurlijk uit naar de nieuwe iPhone modellen. Dit jaar moeten twee modellen hetzelfde podium delen, maar zoals verwacht is de iPhone 6 Plus het meest gewild. Het formaat van het toestel is mede verantwoordelijk maar de meeste consumenten kiezen vooral voor iPhone 6 Plus omdat het een betere weergave heeft, beschikt over optische beeldstabilisatie en een een langer levensduur van de batterij.

In eerste instantie werd er uitgegaan dat iPhone 6 populairder zou zijn, want het toestel is handzamer. Toch blijkt het dat consumenten massaal kiezen voor een iPhone phablet. De iPhone 6 Plus heeft een 5,5 inch beeldscherm en hier wachten iPhone liefhebbers al tijden op. De concurrentie heeft al langere tijd smartphones op de markt met beeldschermen groter dan 5 inch en Apple heeft nu voor het eerst een iPhone op de markt gebracht met een groot beeldscherm. Wilt u uitgebreide informatie lezen over de Apple iPhone 6 Plus? Kijk dan hier! Ook voor vragen over de iPhone 6 Plus kunt u hier terecht.

Vooruitbestellingen iPhone 6 en iPhone 6 Plus verbreken record

Tijdens de presentatie van de iPhone 6 en iPhone 6 Plus werd duidelijk dat de eerste landen de nieuwe toestellen vanaf 12 september kunnen bestellen. Na het openstellen van de pre-orders werd al snel bij Apple duidelijk dat de consumenten in de 9 geselecteerde landen massaal de nieuwe iPhone modellen vooruitbestellen. Na de eerste 24 uur heeft Apple meer dan 4 miljoen exemplaren verkocht heeft Apple op 15 september bekend gemaakt. Apple heeft geen exacte aantallen opgegeven gesplitst in de twee modellen. 

De vooruitbestellingen van de twee nieuwe iPhones verbreken het record van de iPhone 5. Bij de pre-orders van de iPhone 5 werden slechts 2 miljoen exemplaren verkocht. De 4 miljoen pre-orders bij de iPhone 6 en iPhone 6 Plus is een verdubbeling van de iPhone 5 pre-orders en naar verwachting zal het eerste verkoopweekend alle verkooprecords verbreken. 

Bij de iPhone 5s en iPhone 5c gingen er in het eerste verkoopweekend 9 miljoen exemplaren over de toonbank en bij de iPhone 6 en iPhone 6 Plus zal dit aantal aanzienlijk meer worden verwacht Apple. Door de 4 miljoen pre-orders is Apple al door de huidige voorraad heen en er is nu al een levertijd op de nieuwe iPhones. Het lijkt erop dat niet iedereen die een pre-order heeft geplaatst aanstaande vrijdag al in het bezit zal zijn van de nieuwe iPhone. Aanstaande vrijdag zal de iPhone 6 en iPhone 6 Plus in 9 geselecteerde landen in de verkoop gaan en er worden immens lange rijen verwacht bij de Apple Stores in deze landen.

Aanstaande vrijdag start de pre-order in Nederland

Aanstaande vrijdag is het mogelijk om in Nederland een pre-order te plaatsen voor de iPhone 6 en iPhone 6 Plus. De eerste nieuwe iPhones worden naar verluidt op 26 september in Nederland uitgeleverd maar als de pre-orders ook in Nederland alle records gaat verbreken is de kans aanwezig dat het toestel pas in oktober geleverd gaat worden. Vrijdag 26 september zal de iPhone 6 en iPhone 6 Plus bij drie Apple Stores in Nederland beperkt verkrijgbaar zijn. De Apple stores in Amsterdam, Den Haag en Haarlem verwachten net als de andere landen enorm lange rijen.