Van garagebox tot wereldbekend

Steve Jobs, Steve Wozniak en Ronald Wayne zijn de oprichters van Apple Inc. Het Amerikaanse elektronicabedrijf zag het levens licht op 1 april 1976 en op 3 januari 1977 besloot Apple dat een geregistreerde bedrijfsvorm voor meer zekerheid zal zorgen. Apple Inc. is gevestigd in Cupertino, Californië.

Apple heeft zijn naamsbekendheid voornamelijk te danken aan de Apple Macintosh computers, de iPod, iPad en natuurlijk de succesvolle iPhone. Apple heeft eind jaren zeventig één van de eerste succesvolle personal computers op de markt gebracht, dit was de Apple II. Dankzij de komst van de Apple II is er een ware revolutie ontstaan in de pc-markt. Apple was destijds een succesvol bedrijf maar er kwam abrupt een einde aan toen Apple bijna bankroet raakte. Dankzij een investering van 150 miljoen dollar wist Apple bankroet te voorkomen. De investering van 150 miljoen werd destijds gedaan door Microsoft. Sinds de investering in 1997 door Microsoft is Microsoft ook aandeelhouder.

Na de investering ging het met Apple weer bergopwaarts. Vandaag de dag is Apple bij iedereen bekend en dat heeft het vooral te danken aan de succesvolle iPhone en iPad. Het beeldmerk is ook enorm herkenbaar en is op elk product terug te vinden. Iedereen kent wel het appeltje met een stuk eruit.

Steve Jobs de onbetwiste topman van Apple

De grondlegger en oud CEO van Apple Steve Jobs is altijd enorm kieskeurig geweest met betrekking tot het releasen van producten. Pas als een product aan zijn voorwaarden voldeed werd een product van Apple gepresenteerd aan het publiek. Bij de ontwikkeling en productie van de producten van Apple is er altijd enorm veel aandacht voor het design. Ondanks dat Steve Jobs niet meer tot ons is (overleden op 5 oktober 2011) is de hand van de oud topman van Apple nog steeds zichtbaar. Het huidige design van de iPhone en de iPad en andere innovaties moeten volgens deskundigen nog steeds, ondanks zijn overlijden, komen van Steve Jobs.

Naamgeving van het elektronica bedrijf

Er gaan ontzettend veel verhalen rond over de naamgeving van Apple. Maar de meest logische verklaring met betrekking tot de naamgeving van het bedrijf is dat Steve Jobs rond de jaren 70 een fruitariër was en zodoende op de naam Apple kwam. De verklaring die Steve Jobs naar eigen zeggen heeft gegeven met betrekking tot de naamgeving is dat de oprichters vergeten waren om een fictieve bedrijfsnaam in te zenden en toen heeft Steve Jobs gedreigd om het bedrijf Apple Computers te noemen, tenzij iemand anders met een betere bedrijfsnaam kwam voor vijf uur ‘s middags. Niemand kwam met een andere naam en zo heeft is Apple Inc. aan zijn naamgeving gekomen. In 2007 heeft het elektronica bedrijf formeel zijn naam gewijzigd in Apple Inc. voorheen stond het bedrijf ingeschreven als Apple Computer, Inc.

Belangrijkste apparaat voor Apple

Ondanks dat Apple bekend is geworden met de Apple II, een personal computer is de computer niet het belangrijkste en meest succesvolle apparaat uit de Apple stal. Sinds de komst van de iPhone in 2007 is de smartphone van Apple het meest succesvolle apparaat ooit gemaakt door het bedrijf. Na de komst van de iPhone in 2007 heeft Apple het toestel al in 8 verschillende versies op de markt gebracht. Het is gebruikelijk dat Apple één keer per jaar een nieuwe iPhone op de markt brengt. In 2013 was het voor het eerst dat Apple in één jaar twee nieuwe modellen presenteerde dit was de iPhone 5s en de iPhone 5c. Als we de geruchten moeten geloven staat er in september 2014 een enorme verrassing op ons te wachten, want Apple zal dan niet één maar twee top toestellen op de markt brengen. Het ene toestel zal een 4,7 inch beeldscherm krijgen terwijl het andere toestel een 5,5 inch beeldscherm zal krijgen.